27 mei 2020 | Robert Kroesbergen

Fysiotherapie ZorgSaam nieuwsgierig naar inzichten met Qualiview Bedrijfsvoeringtool

Fysio & Manueel therapeut Rob Alferink is samen met Patrick ter Brugge sinds 2013 praktijkhouder van Fysiotherapie ZorgSaam in Nijverdal en Hellendoorn. De praktijk bestaat 40 jaar en heeft 12 fysiotherapeuten, een podotherapeut en diëtist in dienst. Rob vertelt waarom hij nieuwsgierig is naar de inzichten die de Qualiview Bedrijfsvoeringstool hem gaan geven.
 

“Of we het echt goed doen op het vlak van winstgevendheid ten opzichte van andere praktijken weet ik eigenlijk niet”


Rob Alferink: “Patrick en ik doen heel veel op goed gevoel. De resultaten zijn goed. We zien dat we stappen maken en dat de praktijk groeit. Maar of we het echt goed doen? En hoe wij het doen op het vlak van winstgevendheid ten opzichte van soortgelijke praktijken weet ik eigenlijk niet.

Fijn om van gedachten wisselen 
Ook op gebied van arbeidsvoorwaarden en loonconstructies weet ik niet precies hoe dat gemiddeld genomen is geregeld. Denk aan de verhouding variabel salaris en vast loon. En of daar verschuivingen in zijn waar te nemen. Toevallig liep ik er trouwens deze week nog tegenaan hoe het zit met ons verzuimreglement in het eerste en tweede jaar en wat eigenlijk gebruikelijk is. Dan is het fijn als je hier informatie over hebt om mee te vergelijken of om met andere praktijkeigenaren hier eens over van gedachten te wisselen.

Kosten en baten 
Wat ik met name interessant vindt aan de Qualiview Bedrijfsvoeringstool is toch wel de kosten en baten kant. Waar zitten de verschillen op de verschillende posten. Bijvoorbeeld wat iedereen doet aan marketing- en sponsoringskosten ben ik heel benieuwd naar. Onder aan de streep gaat het natuurlijk om het resultaat wat over blijft.

Wens voor samenwerking
Binnen de fysiotherapie zie je veel schaalvergroting. Wij willen dat niet. We zouden graag een goede samenwerking met een paar praktijken willen hebben op basis van wederzijds vertrouwen en missie en visie. De Qualiview Bedrijfsvoeringtool is een mooi hulpmiddel om elkaar een kijkje in de keuken te geven. Het is heel mooi dat je dankzij de Qualiview Bedrijfsvoeringstool nog andere soortgelijke praktijken kunt vinden en contact op kan nemen. Ik geloof erin dat je elkaar op deze manier heel makkelijk kunt benaderen en elkaar verder kunt helpen.”